Kontrola hrane

Gladni ljudi će učiniti sve za hranu, oni koji imaju kontrolu nad hranom mogu sprovoditi lakše svoju politiku. 

1974. godine, Henry Kissinger predložio je da se hrana koristi kao oružje i izazove smanjenje populacije klasificirano na 200-stranica izvješća , National Security Study Memorandum 200: Implications of Worldwide Population Growth for U.S. Security and Overseas Interests.  

Primarna taktika koja se primjenjuje je da pomoć u hrani će biti zadržana od zemalja u razvoju, dok ne sprovedu politiku kontrole rađanja. Budući da rast stanovništva je jedan od glavnih odrednica povećane potražnje za hranom, raspodjela oskudnih PL 480 resursa treba uzeti u obzir kakve korake zemlje uzimaju u populaciji kontrole, kao i proizvodnji hrane. U tim osjetljivim odnosima važno je sprovođenje takve politike kako bi se izbjeglo pojavljivanje prisile.

Ono što je priznata taktika kroz gotovo 40 godina kontrole pomoći u hrani za regionalno smanjenje populacije je sada narasla u složeniji program.. Zbog velike korporativne konsolidacije poljoprivrede, centralno koordiniranih globalnih propisa, kemijske i genetske modifikacije, stvarne ili manipulirane nestašice hrane, tu se zaista vodi rat - sa hranom.

Kako se hrana koristi u borbi protiv populacije:

Hrana inflacije: UN-a FAO - Food and Agriculture Organization’s - indeks cijeni hrane je porastao s 3 boda na 234 bodova u lipnju - 39% povećanje na godišnjoj razini. To povećava i uzrokuje masovno izgladnjivanje i nerede u mnogim siromašnim dijelovima svijeta, ali se posljedice također počinju pokazivati i na srednjoj klasi u razvijenim zemljama. Na Wall Streetu se robom manipulira, a ne špekulira. Kao što je William Engdahl nedavno istaknuo: "... mogućnost manipulacije cijena osnovnih namirnica u svijetu - gotovo bez obzira na današnje fizičke ponude i potražnje za žitaricama - je utemeljena ... Do krize sredinom 1970-ih nije bilo jedinstvene "svjetske cijene" za žito, mjerila za cijenu svih namirnica i prehrambenih proizvoda."

Bez obzira na stvarnu ili manipuliranu nestašicu hrane, cijene hrane nastavit će rasti zbog povećane potražnje i postupno slabijeg dolara.

Kontrola: Kroz opskrbne kontrole, nestašica hrane je korištena kao oružje za stvaranje regionalnih sukoba - kao što je jasno navedeno u Kissingerovom Memorandumu. Najnoviji primjeri mogu se naći kroz pregovore sa Sjevernom Korejom (mir u zamjenu za hranu), Somalija, koja je imala dovoljno hrane do 1970-ih, a danas je gladna zbog nestašice hrane. Značajno je da situacija u Somaliji i drugim velikim regijama gdje je prisutna glad najčešće uzrokovana i manipulirana ekonomskim kolapsom. Mnogi su izvijestili da je nedostatak hrane temeljni čimbenik egipatske revolucije.

Zbog korporativne konsolidacije kultura kao što su kukuruz, soja i pšenica - i središnje kontrole pomoći u hrani - lako je manipulirati nestašicom hrane. Ali, jasno, postoje i katastrofalni vremenski utjecaji - događaji koji uništavaju proizvodnju cijele regije, kao što je bio toplinski val u Rusiji prošlog ljeta koji je uzrokovao i ograničio izvoz pšenice. Mnoge zemlje koje su imaju ugovore s Rusijom nisu bili sretne, a protekcionistički potez je globalni utjecaj na cijenu hrane. Drugim riječima, predstojeće nestašice hrane su obično lokalizirani problem, ali zato što je hrana povezana u globalnom sustavu, lokalni problemi sada utječu na globalnu zajednicu.

Kemijski dodaci: Kemijski aditivi, od pesticida do konzervansa, može se promatrati kao oružje za depopulaciju. U laboratoriju izmišljene kemikalije nikada nisu bile namijenjene za ljudsku potrošnju. Mnoga hrana i piće sadrže toksine kao što su fluorid, aspartam, odnosno monosodium glutamat (MSG) za koje je sada dobro poznato da izazivaju negativne zdravstvene učinke. Ostale laboratorijske kreacije kao što su visoke fruktoza kukuruza sirup (HFC) pokazuju se vrlo nezdrave budući da na testovima pokazuju živu u kukuruznom sirupu. Sve teže je pronaći bilo koju slatku hranu koja ne sadrži ni aspartam ili HFC. Procjenjuje se da prosječni Amerikanac troši 12 žličica HFC dnevno, dok mlađa populacija troši gotovo dvostruko.

Pesticidi spadaju u kategoriju kemijskih aditiva - GM pesticidi posebno (tzv. Bt toksina). Oni se nalaze u krvi gotovo svih Amerikanaca. Pretpostavlja se da su ti toksini stečeni kroz prehranu konzumirajući genetski modificiranu soju ili kukuruz, meso od stoke koja se hrani takvom hranom.

Propisi: Ograničavanjem hrane slobode, regulatorne agencije namjerno povećavaju ovisnost o velikim korporacijama - kroz monopol kartela koji u potpunosti kontroliraju osnovne temeljne blokove hrane. Jednostavno rečeno, oni koji kontroliraju kukuruz, pšenicu, soju i rižu, kontroliraju i svu hranu, jer stoka i procesirana hrana ovise o tim izvorima hrane.

Genetske modifikacije: Postoji mnogo razloga zbog čega treba izbjegavati konzumirati genetski modificiranu hranu. Genetski modificirana hrana je put do monopola nad ljudskim životom kroz patentirane tehnologije i uništavanje okoliša kemijskim supstancama.

GMO-a hrana je jako raširena u Sjedinjenim Državama za koju se procjenjuje da 70% prosječne američke prehrane sadrži genetske modifikacije. Mnoge europske zemlje, i druga područja, su odbacili GMO. Mađarska je nedavno uništila ilegalne GM kukuruzne usjeve i planira uvesti kazne kako bi spriječila distribuciju sjemena.


Return
Mar 23, 2021 Category: Prehrana Posted by: Branka
Next page: Bolesti