LJEKOVITO BILJE

Vidac

vidac
Latinski naziv: Euphrasia officinalis L. Ljekarničko ime: Herba Euphrasiae Drugi nazivi: vidac, vidova trava, smetlika.

PREHRANA

Biotin

vitamini2
Biotin (Koenzim R ili vitamin H) u organizmu igra centralnu ulogu u metabolizmu ugljikohidrata, aminokiselina i masti. Dio je enzimskog sustava koji povezuje izgradnju i razgradnju spomenutih biomolekula, izvora energije u stanicama.

BOLESTI

Emfizem

emfizem
Emfizem ili kronična opstrukcijska bolest pluća (KOB) je bolest kroničnog i progredirajućeg tijeka. Bolesnik ponekad boluje i od kroničnog bronhitisa i od emfizema. Kronični bronhitis je odgovoran za 85% slučajeva emfizema, ali i pušenje se smatra čestim uzrokom, aktivno ili...

Mi smo odgovorni za svoje zdravlje

Mi smo odgovorni za svoje zdravlje i svoj život

Ljubav pokreće svijet, to je točno, ljubav se prožima svemirom i kada govorimo o ljubavi prema samom sebi, tada mislimo na poštovanje prema tome tko smo mi, zašto smo tu, prihvaćamo li različite dijelove sebe, prihvaćamo da neke stvari radimo dobro, neke baš i ne, u potpunosti prihvaćamo sebe bezuvjetno. Usprkos svemu mi često postavljamo uvjete za ljubav, ne možemo se izmijeniti (ne volimo se do ne nađemo bolji posao, dok ne steknemo više materijalnih dobara, dok ne dobijemo veću plaću, dok ne kupimo veći ili manji auto itd.), nesvjesni da možemo voljeti sebe takvi kakvi jesmo, sad, ovog trenutka.

"Ako mislite da možete ili mislite da ne možete - u pravu ste." Henry Ford

Mi se nalazimo u središtu velike individualne i globalne promjene, i izabravši da živimo ovdje, izabrali smo da budemo i dio tih promjena, da ih sami uzokujemo i mijenjamo stari način života za življenje ispunjeno ljubavi i mirom. Ako ne volite sebe danas, ne ćete se sigurno voljeti ni sutra, kakav god stav imate danas, pronalazit ćete ga i sutra. Biblija kaže: "Ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe." Da li ste se zapitali čemu te riječi - kao samog sebe? Mi upravo ne možemo voljeti nikoga, negdje vani, ako ljubav ne počinje unutar nas samih. Kada volimo sami sebe takve kakvi jesmo, ne povrijeđujemo ni sebe ni druge.

"Ličnost je više ili manje stabilna i trajna organizacija karaktera, temperamenta, intelekta i fizičke konstitucije neke osobe koja određuje njegovu osobitu prilagodbu svojoj okolini" - Eysencek. Pozitivne promjene ličnosti, a time i pozitivne promjene životnih okolnosti - osovina tog znanja se krije u citatu Bude: „Misao je sve. Čovjek postaje ono što misli“. Dugo treba da uočimo da je to sama esencija u kojoj je sadržan čovjekov put kroz život.

Ukoliko čovjek radi na jačanju svoje volje, širenju ljubavi, širenju pozitivnih misli, moguće je izvršiti velike promjene u načinu i kvaliteti života. To je dominantna sila u čovjekovoj prirodi - sila odlučivanja ili izbora. Sve u čovjekovom životu zavisi od pravilnog pozitivnog djelovanja njegove volje. Ali nemojte zamišljati da ćete samo čitanjem knjiga nešto da promijenite. Morate nešto i odraditi na sebi, djelovati unutar sebe, akcija je ono što određuje kako će vam budućnost izgledati. Nitko drugi to ne može pokrenuti i napraviti umjesto vas. Ako nismo u skladu sa samima sobom, zašto očekujemo da ćemo biti u skladu sa svijetom u kojem živimo. Isključivo o nama samima ovisi hoćemo li promatrati svijet na optimističniji i pozitivniji način zato što isto tako samo o nama samima ovisi hoćemo li tako promatrati i sami sebe. Sve počinje od nas samih i odluka što ih donosimo u nutrini vlastitoga bića.

Loše misli su one poslije kojih imate neugodan osećaj, a to su briga, zavist, strah, fizički bol, mržnja. Uz utjecaj loših misli i doživljaja, izvor bolesti mogu biti i razna štetna zračenja koja dolaze iz zemlje. Ipak utjecaj štetnih zračenja je neusporedivo manji nego vlastite loše misli.

Sve što se događa s vama tijekom života, što mislite i što radite, određuje vaše zdravlje. Vaš utjecaj na vlastito zdravlje je presudno; svi ostali čimbenici imaju neuporedivo manji značaj. Rad na pronalaženju i otklanjanju mogućih izvora bolesti je vaša osnovna zadaća. Izvor zdravlja je pošten odnos prema drugim ljudima, a činjenje dobrih dijela pomaže iscjeljenju.

Šta trebate napraviti ako se bolest pojavi? Provjerite svoje misli, ako su loše, negativne - otklonite ih; sagledajte svoje odnose sa drugim osobama, ako su loši - popravite ih: provjerite mjesto na kome spavate, ako je loše - promijenite ga. Svaki pokušaj liječenja bolesti na neki drugi način bit će manje uspješan i dat će kratkotrajne efekte, mi smo odgovorni za svoje zdravlje i život.

Komentari

 • ako je vaše dijete hiperaktivno i teško se koncentrira, osim genetike i socioloških čimbenika, razlog može biti i ishrana... umjetne boje u slatkišima, grickalicama i sokovima, zato razmislite dva puta prije nego klincu slijedeći put kupite drečavo narandžaste bombone ili neprirodno crveni sladoled ili obojite uskršnja jaja nekom od umjetnih a ... prehrambenih boja...

  Komentar Ivka, 17/04/2014 6:31pm (7 years ago)

 • radikalna promjena života jedne amerikanke...
  http://www.youtube.com/watch?v=XJn7lDBVMOs&feature=related

  Komentar Martin, 21/02/2012 12:06pm (9 years ago)

 • energijom do unutarnjeg mira i visoke svijesti

  http://www.youtube.com/watch?v=H3okv9BCMio&feature=related

  Komentar Krešo, 08/10/2011 9:31am (9 years ago)

 • Jednostavna stranica sa dubokim mislima. Mi smo ono što mislimo. Misao je energija koja se materijalizira. Ljubav je ta pozitivna energija koja čini čuda, čini da se osjećamo dobro, usrećujemo druge, izgrađujemo sebe i dajemo smisao svemu.

  Komentar Romeo, 06/12/2010 10:28am (10 years ago)

RSS feed za komentare ove stranice | RSS feed za sve komentare

Komentiraj


Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja urednika.