LJEKOVITO BILJE

Gospina trava

gospionatrava1
Latinski naziv: Hypericum perforatum L.. Drugi nazivi: kantarion

PREHRANA

PABA

vitamini2
PABA (para-aminobezojeva kiselina) kao vitamin nije u potpunosti proučen. Ova kiselina je sastavni dio molekule vitamina B9. Smatra se jedinstvenom i mnogi je nazivaju "vitaminom među vitaminima". Zna se da je ljudski organizam sintetizira u crijevima uz pomoć bakterija.

BOLESTI

Hipertireoza

hipertireoza
Hipertireoza -Š titnjača, glandula thyroidea, neparna je žlijezda mještena u donjem dijelu vrata. Teška je 20-40 g, ima dva režnja povezana središnjim suženim dijelom. Normalna je funkcija štitnjače stvaranje i izlučivanje hormona u krv što je čini žlijezdom s unutarnjim izlučivanjem...

Prirodno programiranje organizma

Prirodno programiranje organizma (sinvolles biologisches Sonderprogramm) sa ciljem održavanja životaPovezanost uma i tijela

Ryke Geerd Hamer (rođen 17. svibnja 1935 u Mettmann), bivši njemački liječnik, je začetnik Nove medicine ili Germanske nove medicine, sustava pseudo-medicine koja tvrdi da može izliječiti rak. Nakon završenih studija medicine i teologije radio je kao liječnik u raznim klinikama. Intenzivno je istraživao raspoložive podatke o svim boelsnicima oboljelim od karcinoma, te bilježio i analizirao rezultate. Do 1996. godine svoja je saznanja ispitao na više od 22000 slučajeva i u svim slučajevima njegove su se pretpostavke pokazale ispravnima.

Velika većina njegovih bolesnika je prije nego im je dijagnosticiran karcinom doživjela su "gubitak" koji nisu mogli "prihvatiti", ni kompenzirati, a imali su i psihofizičke simptome poput nesanice, hladnih udova i sl. "Gubitak" je moglo biti bilo što izuzetno važno osobi ... gubitak voljene osobe, razvod, gubitak imovine, posla... Ovisno o psihološkoj pozadini uzroka bilo bi vidljivo (na CT snimci) da je promijenjen odgovarajući centar u mozgu, a s vremenom bi se promjene proširile i na odgovarajući dio tijela i organe. Dr. Hamer je s vremenom povezao cjelovitu teoriju o tjelesnim procesima kojima upravlja naša duša, "psiha", a gotovo trenutne posljedice na tkivu mozga mogu se dokazati običnim CT snimkom, jer se spomenute promjene na snimci definiraju kao neidentificirane smetnje na samom uređaju. Ukoliko osoba ne prihvati, ili na bilo koji način ne razriješi gubitak, tj. "ožiljak" na duši, onaj stvarni i vidljivi ožiljak na mozgu neće zacijeliti nego će se proces nastaviti prema pripadajućem organu i nakon nekog vremena, kao posljedica moguća je dijagnoza karcinoma.

Zbog svojih je otkrića i uvjerenja, dr. Hamer bio mnogo puta proganjan od službenih vlasti te je neko vrijeme proveo i u zatvoru u Francuskoj zbog "zagovaranja i propagiranja Nove Medicine sa ciljem provođenja u praksi". 1986. g. oduzeta mu je liječnička radna dozvola - isključivo zbog "neodustajanja od "željeznog pravila karcinoma" i ne vraćanja školskoj medicini". Već ga 25 godine progone i prijete iako je njegova jedina krivnja – tumačenje Nove medicine koja sa svojih pet bioloških prirodnih zakona postoji već milijunima godina. Danas dr. Hamer živi u Španjolskoj u kojoj je Germanska nova medicina tolerirana i u kojoj može raditi, budući da je sud tamo zaključio da nije u sudskoj nadležnosti da utvrđuje koja je medicinska teorija ispravna a koja nije.

Dr. Hamer postavlja teoriju o Pet bioloških zakona koji su u skladu sa prirodnim zakonima embriologije i sa logikom evolucije. U ovom članku se osvrćemo na teoriju uzroka a ne načina liječenja bolesti.

Prvi zakon - sve ozbiljne bolesti potječu od stresnog događaja koji je osoba iskusila kao nešto jako traumatično, dramatično i izolirano. Sadržaj psihološkog konflikta određuje lokaciju na kojoj se pojavljuje fokus konflikta, a to je ono što se vidi na CT snimci kao niz tzv. "prstenastih artefakta" (koncentriranih valova nazvanih HH). To mjesto je u korelaciji sa nekom lokacijom u organizmu i na tom mjestu i tom tkivu će se razviti simptomi bolesti. Daljni razvoj konflikta određuje i daljnji razvoj lezije u mozgu i razvoja bolesti u tkivu nekog organa.

Drugi zakon - osoba koja još nije riješila konflikt, se nalazi u prvoj aktivnoj konfliktnoj fazi gdje simpatički živčani sustav dominira i iskazuje se efekt pada energije. Ukoliko je osoba uspjela riješiti prvu konfliktnu fazu, tada ulazi u drugu fazu - fazu ozdravljenja u kojoj parasimpatički živčani sustav dominira, te nastaju simptomi bolesti a dijagnosticiraju se kao "topla bolest" (reumatske, infektivne, alergijske i sl. bolesti). Ta druga faza je zapravo faza liječenja koje iziskuje puno više rizika, a pravo cjelovito izlječenje nastaje tek na završetku cijelog tog procesa.

Treći zakon - napredovanje i razvijanje neke bolesti je kontrolirano iz mozga. Mali mozak upravlja primitivnim procesima, dok se veliki mozak bavi društvenim i teritorijalnim pitanjima osobe u odnosu na vanjski svijet. Određeni emocionalni konflikti, npr. psihološki konflikt odvajanja, sukob identiteta ili teritorijalni sukob ili doživljaj omalovažavanja manifestira se kao Hamerovo žarište u tom dijelu mozga i tada se aktiviraju signali koji se šalju u tkivo koje je vezano za tu moždanu regiju. To su takozvane psihosomatske bolesti. Energetski konflikt u organizmu koji se biološki može pojaviti sa simptomima multiple skleroze ili paralize, mogu stvoriti situacije kada je osoba u dužem periodu nesposobna da pobjegne od situacije koja je psihički uznemirava, koja joj ne odgovara ili ne zna kako da riješi neki njoj bitan problem i donese odluku. Doktor Hamer je u svom izlaganju priložio listu raznih tipova emocionalnih konflikata i postavio definicije koji simptomi bolesti od istih mogu nastati. Prateći embriološke principe nastanka tkiva, deifinirao je i tijek napretka bolesti i vrstu tkiva na kome će se razviti tumor ili ulcer aktiviran iz regije gdje je uočena HH lezija u mozgu. Konflikt čiji se fokus u mozgu nalazi u malom mozgu koji kontrolira tkiva koja nastaju iz endoderma ili veliki mozak koji kontrolira tkiva nastala iz mezoderma, pokazuju umnožavanje ćelija u aktivnoj fazi konflikta (rast tumora), ali i destrukciju tako nastalog tumora u drugoj fazi - fazi ozdravljenja.

Četvrti zakon - mikrobi nisu uzročnici bolesti ali se koriste u organizmu i njihov rad korordinira mozak kako bi optimizirao fazu ozdravljenja pod uvjetom da su određeni mikrobi dostupni kad je to potrebno. Bakterije rade na tkivima izvedenim iz mezoderma dok se virusi pojavljuju na onima koji su izvedeni iz ektoderma. Dr Hamer smatra da mikrobi zapravo igraju vrlo važnu ulogu u liječenju, bez obzira što teorija Luja Pastera tvrdi da su oni štetni po organizam.

Peti zakon - aktivna faza i faza ozdravljenja nakon konflikta, sačinjavaju "prirodne programe posebnog značaja" koji su razvijeni za vrijeme evolucije vrsta i bez prestanka djeluju i u slučaju raznih stresova a posebno u slučaju kratkotrajnog prestanka energetskog napajanja.

Doktor Hamer tvrdi da formiranje tumora predstavlja prirodan proces reparacije tkiva i on se događa u životu svakog čovjeka i predstavlja urođeni prirodni program samoodržavanja. Sinhronost tri nivoa, psihe, mozga i organa, u Novoj je medicini je sasvim odlučujuća podloga za dijagnostiku, kao i poznavanje toka bolesti koji je za pacijenta i njegovu autoterapiju od presudnog značaja.

Dr. Hamer tvrdi da pojavi metastaza u organizmu prethodi emocionalni stres koji dožive bolesnici kada se suoče sa dijagnozom karcinoma kao vrlo “teške i smrtonosne bolesti”. To je trenutak kada tumorske stanice počinju da putuju preko arterija, a što se nikada ne događa odmah na početku stvaranja tumora. Hamer tvrdi da životinje nikada ne dobivaju metastaze jer ne razumiju dijagnozu – “dijagnosticiran Vam je karcinom!” Zato za onoga kome je dijagnosticiran karcinom, nema ništa pogibeljnije od straha i panike koja ga u tom trenutku prožme. Ako ovakva dijagnoza prouzroči novi stres izazvan strahom od bolesti ili smrti, treba se odmah okomiti na ove konflikte. Očito je da se u liječenju karcinoma mora prvo krenuti od riješavanja energetskog konflikta.

S obzirom da je liječenje simptoma uvijek srazmjerno intenzitetu trajanja stresa u aktivnoj stresnoj fazi, treba prvenstveno nastojati da se konfikt riješi što je prije moguće i organizam sam počinje proces riješavanja. Ukoliko se konflikt ne može riješiti zbog postojanja prinude, na primjer dugotrajne jake emocionalne nestabilnosti, umanjivanje njegovog intenziteta je najvažniji korak. Ekstremno aktivan stres koji dugo traje - oduzima tijelu energiju do nivoa kad organizam propada i osoba umire od kaheksije. Kaheksija je stanje koje prati gubitak tjelesne težine, gubitak mišićne mase, anoreksija, iscrpljenost, stres te općenito slabljenje tjelesnog statusa. Uobičajeno laičko mišljenje za mršave ljude u terminalnoj fazi bolesti - pojeo ga karcinom. Za vrijeme aktivne konfliktne faze više manje se ne iskazuju nikakve fizičke promjene u organizmu koje bi se mogle uočiti kao simptom bolesti. Simptom se pojavljuje tek u drugoj fazi, u fazi zalječivanja.  

Jedinstvo psihe i tijela spontano dovodi tjelesne organe u zdravu ravnotežu. Iscjeljivanje počinje razrješavanjem psihičkih trauma, a to je na raspolaganju svakome, po vlastitom izboru, snagom vlastite volje, kroz snove, preko vjere, psihoterapije. Moramo biti pripremljeni na bilo koji životni događaj koji može prouzrokovati visok psihički stres i samim time umanjiti mogućnost razvoja bolesti. Dr. Hamer ne upotrebljava riječ karcinom, umjesto toga on kaže da je to poseban biološki odgovor tijela na stresnu situaciju izazvanu konfliktom, a kad se uzrok riješi, tijelo samo započinje proces ozdravljenja.

Linkovi koji se vežu za ovu temu

New medicine Dr. Hamer

Tearing the Pink Ribbons from Our Eyes; Shredding the Myths about Cancer Treatment in the US at Cancer Research Information.com

Ovarian Cancer and Peritoneal Tumors - Healing Through German New Medicine at Cancer Research Information.com


Tearing the Pink Ribbons from Our Eyes: Shredding the Myths about Cancer “Treatment” in the US


Ryke Geerd Hamer - Wikipedia

Komentari

RSS feed za komentare ove stranice | RSS feed za sve komentare

Komentiraj


Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja urednika.