BILJKA SE PREPORUČA ZA

Ureaplasma urealyticum

ureaplazma
Kod simptomatskih infekcija urogenitalnog trakta - infekcija urogenitalnog sustava praćenih kliničkim simptomima, izolirane su tri vrste uzročnika iz ove skupine: Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum i Mycoplasma genitalium.

Bubrežni kamenci

bubreznikamenci
Bubrežni kamenci ili nefrolitijaza pojava je jedne ili više čvrstih tvorbi u mokraćnim putovima. Kamenci mogu biti raznih oblika i veličina, pa je ponekad prisutan samo jedan kamenac, a nekada je broj puno veći.

Benigna hiperplazija prostate

prostatabenigna.jpg
Benigna hiperplazija prostate (BHP) označava stanje bujanja (povećanja) žljezdanog tkiva prostate, koje se u svih muškaraca počinje zbivati negdje oko 40. godine života, kao posljedica hormonskih promjena.

Giht

giht
Giht je jedan od nekoliko tipova artritisa kojem je poznat uzrok, bolest koja je vezana za metabolizam. Radi se o poremećaju metabolizma purina s odlaganjem amorfnih soli mokraćne kiseline ili mikrokristala urata u različita tkiva, najčešće kost i hrskavicu.
Pretraživanje ljekovitog bilja po abecedi

Alpska ružaLatinski naziv: Rhododendron ferrugineum L.
Drugi nazivi: Pjenišnik, slec, crvena alpska ruža, gorska ruža, rododendron

Alpska ruža -CroMaps zdravstveni vodičAlpska ruža ili pjenišnik planinska je biljka što raste isključivo na visokim planinskim područjima. Rasprostranjena je na planinskom području, uglavnom na visinama od 1500 do 2500 metara.To je trajna biljka koja raste u gustim grmovima, sa zimzelenim kožnim listovima, jajastog oblika, prema rubu savinutih, s gornje strane su tamnozeleni, a s donje strane u početku žuto -zeleni. Crveni i zvonasti cvjetovi skupljeni su u mnoge grozdaste cvatove. Cvate od lipnja do kraja kolovoza.

Ljekoviti dio biljke
Sabiru se listovi koje treba sabirati neposredno prije cvatnje. Listovi veoma navlače vlagu pa ih se ne suši, nego neposredno nakon sabiranja upotrebljava većinom za pripremu homepatskih preparata.

Ljekovito djelovanje
Alpska ruža ili pjenišnik ljekovita je biljka kojom se pospješuje izlučivanje znoja i mokraće. Koristi se, zatim, u liječenju reumatizma zglobova, bolova u mišićima, uloga(gihta) i neuralgičnih bolova.

Za sva oboljenja prostate, (isključivši maligna oboljenja), koristi se slijedeći lijek.

Sastav čaja:
70 g alpske ruže
40 g cvjetova i listova kunice
40 g nastrugane hrastove kore (što mlađe)
30 g mladih hrastovih listova
20 g listova pelina planinskoga
20 g šparoge

Trave usitniti i smiješati. U 1 1/2 litru hladne vode preko noći namočiti 10 g mješavine trava. Ujutro kuhati na tihoj vatri, da ključa poklopljeno 2 minute. Nakon što se čaj ohladi, procijediti ga u tamnu bocu i piti umjesto vode prije i poslije jela. Dnevno popiti svu pripremljenu količinu čaja. Ako se ne popije u jedan dan, preostalu količinu popiti slijedeći dan.

 

na vrh

Komentari

Ova stranice za sada nema komentara.

RSS feed za komentare ove stranice | RSS feed za sve komentare

Komentiraj


Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja urednika.