BOLESTI

Karcinom jajnika

karcinomgrlic
Karcinom jajnika (ovarija) s incidencijom od 11 - 15/100.000 žena predstavlja treći po učestalosti ginekološki malignom (nakon karcinoma vrata maternice, kao i karcinoma endometrija), dok se po smrtnom ishodu nalazi na prvom mjestu.

PREHRANA

Cvjetača

cvjetaca
Cvjetača (karfiol, Brassica oleracea) je danas zahvaljujući bogatstvu nutritivnih sastojaka zauzela visoko mjesto u zdravoj prehrani. Ima bijelu "glavu", stabljiku te je okružen gustim, zelenim lišćem.
Pretraživanje ljekovitog bilja po abecedi

Čajne mješavine

Uporaba biljaka stara je koliko i čovijek, a liječenje biljem najstariji je oblik medicine, u nekim dijelovima svijeta još uvijek najvažniji.Biljke su moćni lijekovi, a njihove aktivne tvari, izolirane i sintetizirane, osnova su mnogih suvremenih lijekova. Iako se većina zdravstvenih tegoba može liječiti kod kuće izum jednostavnih biljnih lijekova, pogrešna upotreba bilja može biti vrlo štetna a čajne mješavine koristite uz savjet fitoterapeuta. Kaže se da u prirodi postoji biljka za svaku bolest.

Svaka pojedina biljka posjeduje svoj vlastiti karakter i širi svoju energiju kojom smiruje i ljekovito djeluje na organizam. Čajne mješavine su biljni čajevi sastavljeni od više vrsta ljekovitog bilja, plodova, kore i cvijetova izabranih vrsta bilja za specifičnu namjenu.

Čaj za liječenje astme

Jedan od poznatih narodnih lijekova protiv astme, zaduhe, sipnje, je čaj priređen od slijedećeg ljekovitog bilja:
3 g. Žalfija (Salvija off. L.)    
3 g. Anason (Pompinella anisi L.)      
4 g. Divizme cvijeta (Verbascum thapsum L.)    

Ova mješavina čaja prelije se sa pola litre vrele vode i ostavi 15 minuta. Poslije toga se ocijedi i zasladi s dvije žlice meda. Pije se svakog sata po jedna žlica.

Čaj za znojenje

Često je za ozdravljenje bolesnika potrebno da kroz znoj izluči otrovne tvari ili da tijelo oslobodi visoke temperature. Isto tako, za očuvanje zdravlja neophodno je da normalno funkcioniraju pore naše kože -da se znojimo.

Odlična mješavina narodnog čaja za znojenje sastoji se iz:
20 g. Lipovog cvijeta
30 g. Kamilice
50 g. Zove ili bazgovine
     
Osušeni cvjetovi se promiješaju i 20 gr. mješavine je dovoljno za pola litre čaja. Pije se kao vrući čaj, po tri šalice dnevno.

 

na vrh

Komentari

 • Pravi domaći antibiotik

  5 cvjetova čička (lat. Arctium, ono kaj se lijepi za odjeću:)) i 1.5 - 2l Vode

  čičak oprati pod tekućom vodom i staviti u lončić, kada proključa poklopiti, isključiti vatru ali ostaviti i dalje da vrije dok se ploča ne ohladi i tek onda skinuti sa štednjaka, nakon 20 minuta procijediti koz cjediljku i opet kroz gazu.

  Piti 3 puta dnevno po 2 dcl dok bilo koja upalna bolest traje (10 dana), provjereno kod upale sinusa, grla, kod kašlja, kod upale mjehura...

  Komentar Gordana, 02/06/2014 8:48am (5 years ago)

 • Svijet ljekovitog bilja - Taj čudesni korov, Trave sa iscijeliteljskim svojstvima


  http://www.youtube.com/watch?v=k_9qWqfsGCw

  Komentar Maja, 03/01/2012 11:14am (8 years ago)

RSS feed za komentare ove stranice | RSS feed za sve komentare

Komentiraj


Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja urednika.