PREHRANA SE PREPORUČA ZA

Giht

giht
Giht je jedan od nekoliko tipova artritisa kojem je poznat uzrok, bolest koja je vezana za metabolizam. Radi se o poremećaju metabolizma purina s odlaganjem amorfnih soli mokraćne kiseline ili mikrokristala urata u različita tkiva, najčešće kost i hrskavicu.

Coxsackie virus

coxsackie
Coxsackie (Koksaki) virusi su virusi iz obitelji Picornaviridae, a pripadaju rodu enterovirusa. Pripadaju IV grupi virusa. To su RNK virusi, što znači da u genomu imaju jednolančanu, linearnu RNK. veličina im je vrlo mala, svega 20-30%.

Karcinom jajnika

karcinomgrlic
Karcinom jajnika (ovarija) s incidencijom od 11 - 15/100.000 žena predstavlja treći po učestalosti ginekološki malignom (nakon karcinoma vrata maternice, kao i karcinoma endometrija), dok se po smrtnom ishodu nalazi na prvom mjestu.

Karcinom pluća

stoppusenje
Pluća, parni spužvasti organi čunjastog oblika, dio su dišnog sustava. Desno se pluće sastoji od tri režnja; malo je veće od lijevog pluća koje ima dva režnja.
Pretraživanje prehrane po abecedi

Cikla

Cikla -CroMaps zdravstveni vodičLjekovita vrijednost cikle poznata je još iz antičkih vremena. Cikla je plod bogat na mikroelementima kao što su jod, bakar, selen, vanadij, vitamini B kompleksa i vitaminom C; od minerala sadrži kalij, natrij, fosfor, kalcij, magnezij, željezo. Vrlo uspješno i brzo liječi anemiju i slabokrvnost.

Upotrebljava se kao pomoć u liječenju malarije, akutnih fibroznih bolesti i gripe u početnom stadiju te za reguliranje krvnog tlaka, osobito niskog, a pospješuje i rad želuca, crijeva i žuči i povoljno utječe na živce i rad mozga.

Nedavno istraživanje na Medicinskom fakultetu u Londonu pokazalo je kako cikla koja sadrži betanin i betain pridonosi čvrstoći krvnih žila i ima vrlo dobar učinak na regulaciju krvnog tlaka, smanjuje kolesterola, održavaju krvne stanice u dobrom stanju i potiču rad jetre.

Cikla sadrži određenu količinu kobalta koji sudjeluje u stvaranju vitamina B12. Vitamin B12 sudjeluje u stvaranju eritrocita u krvi, a pomanjkanje tog vitamina izaziva pernicioznu anemiju. Ima jako puno antioksidansa i bogata je željezom, borom te folnom kiselinom. Betalain, koji cikli daje tamnu boju, još je snažniji antioksidans nego polifenoli. Upravo zbog toga cikla je jedan od najboljih prirodnih lijekova za liječenje anemije i slabokrvnosti.

Biljna boja antocijan, koja je prisutna u cikli, suzbija rast stanica tumora i služi kao prirodno biološko sredstvo za otklanjanje štetnog zračenja. Cikla je zbog svojih blagotvornih zdravstvenih učinaka velika je pomoć u očuvanju zdravlja, osobito ako je konzumirate svježu kao sok a slovi kao najjeftiniji prirodni lijek. Sok od cikle ima posebnu vrijednost, jer učinkovito djeluje u jačanju cijelog organizma i djeluje povoljno na metabolizam.

 

na vrh

Komentari

Ova stranice za sada nema komentara.

RSS feed za komentare ove stranice | RSS feed za sve komentare

Komentiraj


Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja urednika.