PREHRANA SE PREPORUČA ZA

Karcinom dojke

karcinomdojke
Karcinom dojke - rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena, kako u zapadnoj Europi i SAD-u, tako i u Hrvatskoj. Prema podacima Državnog registra za rak u Hrvatskoj, rak dojke je najčešći rak u žena po incidenciji i mortalitetu.Tijekom 2000.

Karcinom želuca

karcinomzeluca
Želudac je dio probavnog sustava. Smješten je u sredini trbuha, neposredno ispod rebara. Njegov gornji dio spojen je s jednjakom, a donji se nastavlja na dvanaesnik -početni dio tankoga crijeva.

Karcinom bubrega

bubrezicarc
Karcinom bubrežnih stanica (adenokarcinom) je najčešći i čini 85% svih dijagnosticiranih slučajeva karcinoma bubrega. U svijetu se godišnje dijagnosticira oko 275.000 novih slučajeva sa karcinomom bubrega.

Karcinom štitnjače

stitnjacakarcinom
štitnjača (lat. glandula thyroidea) je žlijezda sa unutrašnjim izlučivanjem, budući da svoje hormone koje proizvodi izlučuje izravno u krv. Sastoji se od dva režnja koja su međusobno spojena suženim dijelom, ima oblik leptira.
Pretraživanje prehrane po abecedi

Feferoni

Feferoni -CroMaps zdravstveni vodičLjute papričice ili feferoni pripadaju porodici paprika (Capsicum annuum), ali su manje i znatno ljuće. Nutritivni sastav sličan je sastavu paprika, a razlikuju se u sadržaju nosioca ljutog okusa -kapsaicinu.   Uglavnom su crvene ili zelene boje.

Feferoni u sebi sadrže visoku razinu vitamina C, bogat su izvor A, B i E vitamina, te mineralima kao što su mangan, bakar i kalij. Organski spojevi, djelotvorni u vrlo malim količinama, potrebni za normalno odvijanje mnogih metaboličkih procesa u organizmu. A i C su jaki antioksidansi, koji sprječavaju oštećenje tjelesnih stanica.

Feferoni pospješuju sagorijevanje kalorija. Dobri su za apetit i pomažu u čišćenju probavnog sustava, održavajući ga zdravim. Kapsaicin u feferonima ima ljekovito učinak jer djeluje antiseptički, a u probavnom sistemu sprečava razvoj bakterija truljenja. Iznimno dobri u liječenju depresije jer potiču stvaranje hormona sreće -endorfina.

Ljuti feferoni mogu smanjiti rizik razvoja karcinoma prostate, objavili su znanstvenici u stručnom medicinskom časopisu Aerzte-Zeitung, a grupa američkih farmakologa nedavno je tvrdila da sastojak u ljutim feferonima -kapsaicin, ima i antikancerogene efekte i kod tumora gušterače. Studije su pokazale da kapsaicin, sastojak koji feferonima daje karakterističnu ljutinu, uzrokuje programiranu ćelijsku smrt (apoptozu) tumorskih ćelija prostate, ali i gušterače. Apoptoza je normalan proces koji omogućuje da se oštećene ćelije redovno uklanjaju.

Feferoni su dobri i za pročišćavanje dišnih puteva i širenja žila te pomažu kod viška želučane kiseline.

 

na vrh

Komentari

Ova stranice za sada nema komentara.

RSS feed za komentare ove stranice | RSS feed za sve komentare

Komentiraj


Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja urednika.