LJEKOVITO BILJE

Kupina

kupina
Latinski naziv: Rubus fruticosus L. Ljekarničko ime: Folia et Fructus Rubi fruticosi Drugi nazivi: Kupina

PREHRANA

Orah

orasi
Orah (genus Juglans) je biljka iz obitelji Juglandaceae. Orah potiče sa Dalekog istoka i iz Male Azije. U šumama se pojavljuje samoniklo, a uzgaja se i kao kulturna biljka.

BOLESTI

Glaukom

glaukom2
Glaukom je sindromna bolest koju karakterizira očni tlak povišen toliko da oštećuje vidni živac, atrofične promjene glave optičkog živca, te posljedični ispadi u vidnom polju. Normalni očni tlak kreće se u granicama od 12 do 22 mm Hg, a najčešća...

Uvjeti korištenja

Korištenjem CroMaps zdravstvenog vodiča, slažete sa sljedećim Uvjetima korištenja, koje čine ugovor između vas i vlasnika i izdavača 3d laser design, obrt za usluge. Uredništvo CroMaps zdravstvenog vodiča može promijeniti ove odredbe s vremena na vrijeme. Vi ćete uvijek moći vidjeti najnoviju verziju Uvjeta korištenja, odabirom gumba Uvjeti korištenja, s bilo koje stranice na našoj web lokaciji. Korištenjem ove usluge, slažete s ovim Uvjetima korištenja. Ako se ne slažete, ne koristite CroMaps zdravstveni vodič!

Branka Poljak vlasnik je CroMaps zdravstvenog vodiča i zadržava sva prava, niti jedno pravo intelektualnog vlasništva nije prenosivo. Ove su internet stranice priređene uza svu pažnju i pripremane su u dobroj vjeri isključivo s ciljem pružanja informacija, međutim, Branka Poljak i 3d laser design, obrt za usluge, ne tvrde niti ne jamče, bilo izravno bilo implicitno, potpunost, točnost, pouzdanost, pravodobnost informacija sadržanih na CroMaps zdravstvenom vodiču uključujući i stranice trećih na koje ove stranice upućuju ("linkovi"). Sav sadržaj CroMaps zdravstvenog vodiča se smije koristiti samo u nekomercijalne svrhe i samo za osobnu upotrebu.

Karte je dozvoljeno pregledavati ili ispisivati pisačem samo za osobne potrebe i u njihovim izvornim oblicima na lokaciji www.zdravstveni-vodic-cromaps.com. Karte se ne smiju distribuirati, kopirati, emulirati, klonirati, iznajmljivati ili prodavati. Karte se ne smiju modificirati, dekompiliravati ili reverznim inžinjeringom vaditi sadržaj ili programski kod. Uporaba bilo kakvih dijelova sa karata na drugi način od dozvoljenog, smatra se povredom autorskih prava, a počinitelj će biti procesuiran u skladu sa zakonom.

Sadržaje na portalu (stranicama) CroMaps zdravstvenog vodiča, nastojimo iznositi objektivno i prema informacijama koje smo sami prikupili. Za eventualne nepravilnosti i štete nastale korištenjem ili krivom interpretacijom sadržaja ne odgovaramo.

Vodite brigu da su sve informacije dostupne putem ovog portala namijenjene odraslim osobama. Prema našim informacijama sadržaji su točni, no postoji mogućnost da je došlo do promjene tokom njihovog objavljivanja na stranicama www.zdravstveni-vodic.cromaps.com, te je na vama da ih provjerite, a bili bismo zahvalni da nas obavjestite o promjenama kako biste nam pomogli u ažurnosti i točnosti informacija. Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte isključivo stručnu osobu ili liječnika. Savjeti ne mogu i ne smiju zamijeniti profesionalne medicinske savjete, mi ne nudimo nikakva jamstva ili garanciju na stručnu razinu dostupnih informacija na portalu.

Nadamo se da ćete naći korisne informacije na našem portalu (stranicama) te da ćete uvažiti činjenicu da one ne mogu i ne smiju poslužiti kao zamjena za vlasitu prosudbu i profesionalni medicinski savjet ili odlazak liječniku. Sve primjedbe ili sugestije možete nam poslati kroz kontakt formular.

Upute autorima za Forma za dostavu članaka

Sve autore molimo da prije predaje članaka pažljivo prouče sljedeća pravila. To će poboljšati suradnju urednika Branke Poljak i autora te pridonijeti skraćenju razdoblja od predaje do objavljivanja članaka. Članci koji budu odstupali od ovih odredbi i ne budu udovoljavali formalnim zahtjevima bit će vraćeni autorima radi ispravaka. Prva stranica poslanog rada treba sadržavati puni naslov, ime(na) i prezime(na) autora.

CroMaps zdravstveni portal objavljuje članke, stručne radove i obavijesti, preglede te ostale priloge iz područja medicine, ljekovitog bilja i nutricionizma. Odgovarajuću literaturu treba citirati u tekstu i to prema harvardskom ("ime -godina") sustavu, npr. (Grubiša, 1965). Nadalje, bibliografija mora biti navedena na kraju teksta, i to abecednim redom prezimena autora, s naslovima i potpunim navodima bibliografskih referenci.

Autori su potpuno odgovorni za svoje priloge. Podrazumijeva se da je autor pribavio dozvolu za objavljivanje dijelova teksta što je već negdje drugdje objavljen, te da objavljivanje članka ne ugrožava prava pojedinca ili pravne osobe. Radovi moraju izvještavati o istinitim znanstvenim ili tehničkim postignućima. Autori su odgovorni za terminološku i metrološku usklađenost svojih priloga. Radovi se dostavljaju u elektronskom zapisu putem
maila: info@zdravstveni-vodic-cromaps.com

Ljekovito bilje, narodno liječenje
Poznavanje djelovanja na zdravlje i uporabe ljekovitog bilja neprestano se razvija i klinički ispituje. Molimo korisnike stranica da po procjeni fitoterapeuta ili uz pomoć liječnika odabere odgovarajuću ljekovitu biljku, trajanje i način liječenja te preporuke za doziranje. Pogrešna primjena ili zlouporaba mogu izazvati i trajne posljedice. U izradi pripravaka po recepturama naglašava se važnost korištenja sastojaka vrhunske kvalitete bilja, i ne odgovaramo za posljedice nastale zbog uporabe bilja loše kvalitete. Izbjegavajte korištenje bilo kojeg proizvoda ako ste alergični na njega, odgovornost leži na čitatelju, a ne na autoru tekstova. Pogrešna i nestručna uporaba ljekovitog bilja odgađa djelotvorno liječenje. Ono što je "prirodno" i biljno ne mora značiti i da je bez neželjenih nuspojava.

Narodna medicina i tzv. prirodne metode liječenja vrlo su vrijedne POMOĆNE metode liječenja koje mogu pridonijeti općem zdravlju pojedinca. Ono o čemu treba voditi računa je da se takve mjere liječenja ne preporučuju neodgovorno kod osoba kojima je zdravlje ozbiljno ugroženo i kod kojih postoje realne opasnosti za zdravlje, stoga se uvijek konzultirajte s liječnikom koji je upoznat s vašom bolešću.

CroMaps zdravstveni vodič ne pripada ni jednom političkom opredjeljenju ili stranci, a u objavi sadržaja i informacija mogu sudjelovati svi koji vjeruju da mogu doprinjeti zdravstvenoj edukaciji i razvoju preventive zdravlja naše zajednice.

Pravila za unos komentara na www.zdravstveni-vodic.cromaps.com
Komentiranje sadržaja na http://www.zdravstveni-vodic-cromaps.com dostupan je svima koji svojim pristankom prihvaćaju pravila zaštite privatnosti, te pravila komentiranja na našim web stranicama. Svi komentari podložni su pregledu. Svaki poslani komentar neće biti objavljen. Uredništvo web stranice zadržava pravo brisanja bilo kojeg komentara iz bilo kojeg razloga. Svaki korisnik koji primjeti sadržaj na www.zdravstveni-vodic-cromaps.com  koji bi na bilo koji način bio upitan, zamoljen je da uredništvo CroMaps zdravstvenog vodiča što prije obavijesti o tome.

Vaši komentari bit će vezani za sadržaj na našim web stranicama. Njihova svrha je komunikacija između korisnika naših stranica. Unos komercijalnih objava koje krše zaštitu privatnosti na našim stranicama biti će uklonjeni od strane uredništva CroMaps zdravstvenog vodiča. Pristupanjem ovim stranicama i davanjem bilo kakvih podataka ili vlastitih komentara, svaki korisnik usluga www.zdravstveni-vodic-cromaps.com ovlašćuje uredništvo CroMaps zdravstvenog vodiča da takve podatke odnosno komentare dalje koristiti na bilo koji način, u bilo kojem obliku i na bilo kojem mediju, bez obveze plaćanja naknade korisniku. Eventualno daljnje korištenje komentara, pitanja i drugih podataka dostavljenih na www.zdravstveni-vodic-cromaps.com od strane korisnika vršit će se na način kojim je onemogućena osobna identifikacija korisnika, eventualno uz navođenje pseudonima/ imena korisnika pod kojim se isti predstavio prilikom postavljanja pitanja ili ukoliko je to dopustio prilikom prijave.

Pravila kometiranja

  1. Nije dozvoljeno nametanje kupnje ili prodaje proizvoda i usluga drugim korisnicima
  2. Nije dozvoljen unos pogrdnog, nepristojnog, štetnog, vulgarnog, prijetećeg sadržaja. Također zabranjeno je narušavati nečiju privatnost, osuđivanje, isticanje mržnje na nacionalnoj ili rasnoj osnovi kao i ostale ilegalne radnje.
  3. Nije dozvoljeno slanje nepotrebnih i nepoželjnih informacija, informacija nevezanih za temu, komentiranje na način neprimjeren temi ili komentiranje na način koji smanjuje čitljivost teme (uključuje i neprimjerene naslove i sigove)
  4. Nije dozvoljeno objavljivanje sadržaja koji je zaštićen pravima i nemate nikakva prava za objavu istog. Zabranjen je unos sadržaja koji je patentiran, tajan ili je zaštićen pravima korištenja.
  5. Nije dozvoljen unos bilo sadržaja koji je zaražen programskim virusima ili bilo kojeg drugog programskog koda, dokumenata ili programa u službi prekidanja, uništavanja ili limitiranja funkcija ovog programa.
  6. Nije dozvoljena registracija i predstavljanje pod tuđim imenom i prezimenom, isticanje lažnog profila, te otkrivanje osobnih podataka drugim registriranim korisnicima
  7. Promjena ovih pravila moguća su bez najave pa Vas molimo da redovito posjećujete ovu stranicu.


Portal CroMaps zdravstveni vodič, ni njegovi vlasnici, nisu ni na koji način odgovorni za sadržaje koje objavljuju korisnici portala kroz komentare. Za sve sadržaje objavljene pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga rabi. Portal CroMaps zdravstvenog vodič se obvezuje u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima Republike Hrvatske i uvjetima korištenja portala CroMaps zdravstvenog vodiča.

Za pitanja ili nedoumice oko Uvjeta korištenja ili ako mislite da bilo koji materijal koji je dostupan na portalu CroMaps zdravstvenog vodiča krše Vaša autorska prava, možete zatražiti uklanjanje tih materijala ako nas kontaktirate na e-mail info@zdravstveni-vodic-cromaps.com

Slažete se da CroMaps zdravstveni vodič i / ili Branka Poljak / ili 3d laser design, obrt za usluge, prema potrebi, može, pod određenim okolnostima i bez prethodne obavijesti, prekinuti, privremeno ili trajno, portal (ili bilo koji njegov dio). Nadalje, Branka Poljak / ili 3d laser design ne može snositi nikakvu odgovornost u odnosu na Vas zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih na koje Branka Poljak / ili 3d laser design može dopustiti povremen pristup.

Disclaimer
Mišljenja i stavovi u komentarima su isključivo mišljenja i stavovi korisnika/čitatelja CroMaps zdravstvenog vodiča i ni na koji način ne odražavaju stavove uredništva CroMaps zdravstvenog vodiča. Svi neprimjereni komentari bit će izbrisani. (Zadnja izmjena 01.09.2013.)