PREHRANA SE PREPORUČA ZA

Karcinom grla

stoppusenje
Karcinom grla je zloćudna bolest. Raste polako, podmuklo, često jedva primjetljivim simptomima. Učestaliji je u muškaraca do 97%, u žena se javlja svega 3%. Ukupno čini 2% svih zloćudnih tumora u čovjeka.Može se razviti u svim dijelovima grkljana gdje su...

Tumori vjeđa

tumorvjeda
Tumore vjeđa dijelimo na benigne i maligne.Benigni tumori vjeđaNajčešći benigni tumori vjeđa su fibromi, papilomi, hemangiomi i ateromi. Kod djece su najčešći hemangiomi. To su ograničene tamnocrvene tvorbe koje se mogu javiti na bilo kojem dijelu vjeđa.

Karcinom jajnika

karcinomgrlic
Karcinom jajnika (ovarija) s incidencijom od 11 - 15/100.000 žena predstavlja treći po učestalosti ginekološki malignom (nakon karcinoma vrata maternice, kao i karcinoma endometrija), dok se po smrtnom ishodu nalazi na prvom mjestu.

Karcinom jednjaka

karcinomjednjaka
Jednjak ima oblik šuplje cijevi koja prenosi hranu i tekućinu od usne šupljine do želuca. Zloćudni je tumor jednjaka bolest koja nastaje u stijenci jednjaka i raste, stežući jednjak ili ispunjavajući šupljinu, tako da prolaz hrane postaje otežan ili nemoguć.
Pretraživanje prehrane po abecedi

P Vitamin

Vitamin P -CroMaps zdravstveni vodičVitamin P (C-kompleks, Citrusni, Bioflavonoidi, Ruten, Hesperidin)   je primjenjen na skupinu aktivnih supstanci-flavonoida. Ti su spojevi široko rasprostranjeni u biljkama. Neophodan je za pravilno djelovanje i apsorbiranje vitamina C. Pomaže vitaminu C da vezivna tkiva održava u zdravom stanju.

Postoji nekoliko tvari koje mogu izlučivati vitamin P iz tijela. Među najgorim je pušenje duhana, jača konzumacija alkohola. Aspirin i neki lijekovi protiv bolova mogu iscrpiti količine vitamina P iz organizma (antibiotici, kortizon). Vitamini su glavni dodaci prehrani, tvari bitne za život, rast i zdravlje koje naše tijelo nemože samo proizvoditi i zato trebaju biti prisutne u našoj prehrani ili ih moramo uzimati direktno,ako ih u hrani nema.

Vitamin P i djelovanje na zdravlje

Klinički je dokazan njihov učinak na kapilare, povećavaju kapilarnu rezisenciju i reduciraju permeabilitet krvnih žila. Smatraju se antioksidansima, pa se danas provode brojna istraživanja njihovog djelovanja na tumorske stanice. Posebna se pažnja posvećuje njihovom antibakterijskom i antivirusnom djelovanju. Pomaže pri prevenciji i liječenju krvarenja desni. Pomaže kod liječenje tumora i vrtoglavice koji nastaju uslijed oboljenja unutarnjeg uha.

Modrice, proširene vene upućuju na nedostatak vitamina.

Doziranje
Najuobičajenije doze rutena i hesperidina su 100 mg, tri puta   dnevno. Obično se mogu nabaviti u C-kompleksu ili odvojeno. Najčešće ima 500 mg bioflavonoida i do 50 mg rutena i hesperidina. Svi vitaminski dodaci vitamina C bolje djeluju sa bioflavonoidima. Žene u menopauzi obično mogu da postignu izvjesno ublažavanje navale vrućine povećavanjem količina bioflavonoida združenih sa vitaminom C.

Ako vam često krvare desni kada perete zube, proverite da li uzimate dovoljno rutena i hesperidina. Svi koji su skloni olako pojavljivanju modrica imat će koristi od dodatka vitamina C sa bioflavonoidima, rutenom i hesperidinom.

Najbolji prirodni izvori Vitamin P

Vitamina P nalazimo u limunu, naranči, grejpu, marelici, trešnjama, grožđu, zelenoj paprici, paradajzu, heljdi.

Izvor
· ^ Cox, Michael; Lehninger, Albert L; Nelson, David R. (2000). Lehninger principles of biochemistry. New York: Worth Publishers. ISBN 1-57259-153-6.

 

na vrh

Komentari

Ova stranice za sada nema komentara.

RSS feed za komentare ove stranice | RSS feed za sve komentare

Komentiraj


Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja urednika.