PREHRANA SE PREPORUČA ZA

Karcinom grlića maternice

karcinomgrlic
Karcinom vrata maternice ili karcinom grlića maternice je zloćudna bolest koja pogađa žene, nastaje nekontroliranim rastom stanica, koje čine vrat maternice (cerviks). Najveći faktor rizika za oboljenje je infekcija uzrokovana humanim papiloma virusom (HPV).

Karcinom gušterače

karcinomgusterace
Gušterača (pankreas) je žlijezda smještena duboko u trbuhu, između želuca i kralježnice, zakrivljenog oblika i sastoji se od tri dijela: glave, tijela i repa. Ona proizvodi inzulin (regulira nivo šećera u krvi) i druge hormone koji potpomažu korištenje i pohranu...

Karcinom želuca

karcinomzeluca
Želudac je dio probavnog sustava. Smješten je u sredini trbuha, neposredno ispod rebara. Njegov gornji dio spojen je s jednjakom, a donji se nastavlja na dvanaesnik -početni dio tankoga crijeva.

Tumori vjeđa

tumorvjeda
Tumore vjeđa dijelimo na benigne i maligne.Benigni tumori vjeđaNajčešći benigni tumori vjeđa su fibromi, papilomi, hemangiomi i ateromi. Kod djece su najčešći hemangiomi. To su ograničene tamnocrvene tvorbe koje se mogu javiti na bilo kojem dijelu vjeđa.
Pretraživanje prehrane po abecedi

P Vitamin

Vitamin P -CroMaps zdravstveni vodičVitamin P (C-kompleks, Citrusni, Bioflavonoidi, Ruten, Hesperidin)   je primjenjen na skupinu aktivnih supstanci-flavonoida. Ti su spojevi široko rasprostranjeni u biljkama. Neophodan je za pravilno djelovanje i apsorbiranje vitamina C. Pomaže vitaminu C da vezivna tkiva održava u zdravom stanju.

Postoji nekoliko tvari koje mogu izlučivati vitamin P iz tijela. Među najgorim je pušenje duhana, jača konzumacija alkohola. Aspirin i neki lijekovi protiv bolova mogu iscrpiti količine vitamina P iz organizma (antibiotici, kortizon). Vitamini su glavni dodaci prehrani, tvari bitne za život, rast i zdravlje koje naše tijelo nemože samo proizvoditi i zato trebaju biti prisutne u našoj prehrani ili ih moramo uzimati direktno,ako ih u hrani nema.

Vitamin P i djelovanje na zdravlje

Klinički je dokazan njihov učinak na kapilare, povećavaju kapilarnu rezisenciju i reduciraju permeabilitet krvnih žila. Smatraju se antioksidansima, pa se danas provode brojna istraživanja njihovog djelovanja na tumorske stanice. Posebna se pažnja posvećuje njihovom antibakterijskom i antivirusnom djelovanju. Pomaže pri prevenciji i liječenju krvarenja desni. Pomaže kod liječenje tumora i vrtoglavice koji nastaju uslijed oboljenja unutarnjeg uha.

Modrice, proširene vene upućuju na nedostatak vitamina.

Doziranje
Najuobičajenije doze rutena i hesperidina su 100 mg, tri puta   dnevno. Obično se mogu nabaviti u C-kompleksu ili odvojeno. Najčešće ima 500 mg bioflavonoida i do 50 mg rutena i hesperidina. Svi vitaminski dodaci vitamina C bolje djeluju sa bioflavonoidima. Žene u menopauzi obično mogu da postignu izvjesno ublažavanje navale vrućine povećavanjem količina bioflavonoida združenih sa vitaminom C.

Ako vam često krvare desni kada perete zube, proverite da li uzimate dovoljno rutena i hesperidina. Svi koji su skloni olako pojavljivanju modrica imat će koristi od dodatka vitamina C sa bioflavonoidima, rutenom i hesperidinom.

Najbolji prirodni izvori Vitamin P

Vitamina P nalazimo u limunu, naranči, grejpu, marelici, trešnjama, grožđu, zelenoj paprici, paradajzu, heljdi.

Izvor
· ^ Cox, Michael; Lehninger, Albert L; Nelson, David R. (2000). Lehninger principles of biochemistry. New York: Worth Publishers. ISBN 1-57259-153-6.

 

na vrh

Komentari

Ova stranice za sada nema komentara.

RSS feed za komentare ove stranice | RSS feed za sve komentare

Komentiraj


Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja urednika.