PREHRANA SE PREPORUČA ZA

Karcinom gušterače

karcinomgusterace
Gušterača (pankreas) je žlijezda smještena duboko u trbuhu, između želuca i kralježnice, zakrivljenog oblika i sastoji se od tri dijela: glave, tijela i repa. Ona proizvodi inzulin (regulira nivo šećera u krvi) i druge hormone koji potpomažu korištenje i pohranu...

Karcinom debelog crijeva

karcinomcrijeva
Posljednja dva metra crijeva zovu se debelo crijevo ili kolon. Završni dio debelog crijeva naziva se rektum i nalazi se u dužini od približno posljednjih 12-15 cm crijeva do analnog otvora čmara.

Karcinom jajnika

karcinomgrlic
Karcinom jajnika (ovarija) s incidencijom od 11 - 15/100.000 žena predstavlja treći po učestalosti ginekološki malignom (nakon karcinoma vrata maternice, kao i karcinoma endometrija), dok se po smrtnom ishodu nalazi na prvom mjestu.

Karcinom štitnjače

stitnjacakarcinom
štitnjača (lat. glandula thyroidea) je žlijezda sa unutrašnjim izlučivanjem, budući da svoje hormone koje proizvodi izlučuje izravno u krv. Sastoji se od dva režnja koja su međusobno spojena suženim dijelom, ima oblik leptira.
Pretraživanje prehrane po abecedi

P Vitamin

Vitamin P -CroMaps zdravstveni vodičVitamin P (C-kompleks, Citrusni, Bioflavonoidi, Ruten, Hesperidin)   je primjenjen na skupinu aktivnih supstanci-flavonoida. Ti su spojevi široko rasprostranjeni u biljkama. Neophodan je za pravilno djelovanje i apsorbiranje vitamina C. Pomaže vitaminu C da vezivna tkiva održava u zdravom stanju.

Postoji nekoliko tvari koje mogu izlučivati vitamin P iz tijela. Među najgorim je pušenje duhana, jača konzumacija alkohola. Aspirin i neki lijekovi protiv bolova mogu iscrpiti količine vitamina P iz organizma (antibiotici, kortizon). Vitamini su glavni dodaci prehrani, tvari bitne za život, rast i zdravlje koje naše tijelo nemože samo proizvoditi i zato trebaju biti prisutne u našoj prehrani ili ih moramo uzimati direktno,ako ih u hrani nema.

Vitamin P i djelovanje na zdravlje

Klinički je dokazan njihov učinak na kapilare, povećavaju kapilarnu rezisenciju i reduciraju permeabilitet krvnih žila. Smatraju se antioksidansima, pa se danas provode brojna istraživanja njihovog djelovanja na tumorske stanice. Posebna se pažnja posvećuje njihovom antibakterijskom i antivirusnom djelovanju. Pomaže pri prevenciji i liječenju krvarenja desni. Pomaže kod liječenje tumora i vrtoglavice koji nastaju uslijed oboljenja unutarnjeg uha.

Modrice, proširene vene upućuju na nedostatak vitamina.

Doziranje
Najuobičajenije doze rutena i hesperidina su 100 mg, tri puta   dnevno. Obično se mogu nabaviti u C-kompleksu ili odvojeno. Najčešće ima 500 mg bioflavonoida i do 50 mg rutena i hesperidina. Svi vitaminski dodaci vitamina C bolje djeluju sa bioflavonoidima. Žene u menopauzi obično mogu da postignu izvjesno ublažavanje navale vrućine povećavanjem količina bioflavonoida združenih sa vitaminom C.

Ako vam često krvare desni kada perete zube, proverite da li uzimate dovoljno rutena i hesperidina. Svi koji su skloni olako pojavljivanju modrica imat će koristi od dodatka vitamina C sa bioflavonoidima, rutenom i hesperidinom.

Najbolji prirodni izvori Vitamin P

Vitamina P nalazimo u limunu, naranči, grejpu, marelici, trešnjama, grožđu, zelenoj paprici, paradajzu, heljdi.

Izvor
· ^ Cox, Michael; Lehninger, Albert L; Nelson, David R. (2000). Lehninger principles of biochemistry. New York: Worth Publishers. ISBN 1-57259-153-6.

 

na vrh

Komentari

Ova stranice za sada nema komentara.

RSS feed za komentare ove stranice | RSS feed za sve komentare

Komentiraj


Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja urednika.